Trivselregler

För att alla som bor i fastigheten skall trivas måste alla ta hänsyn till varandra.

Här är några saker att tänka på:

 

 

TRIVSEL

Informationen skall inte ses som pekfingrar utan ren information så vi alla, ung som gammal, kan bidra till den goda gemenskapen i vår förening.

 

I alla våra gemensamma lokaler och utrymmen är det rökfritt!

 

Tänk på att ditt golv kan vara din grannes tak. Det är viktigt att volymen inte är för hög på TV:n, stereo etc. mellan kl. 22.00 och 07.00.

 

När vi har fest i den egna lägenheten bör vi meddela grannarna och visa hänsyn.

 

Vi vill alla ha det fint i lägenheten och ibland måste vi borra, spika och såga. Detta gör vi på vardagar mellan kl. 08.00 och 21.00 samt lördagar kl. 09.00 och 17.00.

 

Undvik att gå med hårda skor inne. Ljudet från t. ex. träskor fortplantar sig till övriga delar av huset. 

 

 

 

VÅR GEMENSAMMA TVÄTTSTUGA

Naturligtvis gör vi rent i tvättstugan efter vårt tvättpass och lämnar den i det skick som vi själva vill finna den. Viktigt att vi följer anvisningarna som finns i tvättstugan. Då går arbetet lättare och maskinerna fungerar bättre och håller längre. 

 

 

VÅR NATUR

Brf Halssmycket bygger på naturens egna villkor. Av just denna anledning skall vi värna om vår natur runt husen. Här planterar vi inga egna växter utan här är det naturens egna villkor som gäller. Självklart håller vi rent kring våra hus och kastar inte heller ut något ifrån våra balkonger.

 

 

GRILLNING

  • På balkong med tak får ingen annan grill än elgrill användas.
  • På balkong utan tak får elgrill och gasolgrill användas.
  • Kolgrill får inte användas på någon balkong.
  • På våra gemensamma träaltaner har vi grillförbud. Om Du vill grilla i anslutning till trädäcket, ställ grillen på asfalten utanför trädäcket.

Grillning nedanför husen är inte tillåtet. Detta för att vara rädda om vår grönska och självklart på grund av brandrisken. 

 

 

VÅRA BALKONGER

Balkongerna kan användas till mycket. Om du hänger tvätt på den är det viktigt att det inte är störande och att vatten inte rinner ner på grannens balkong. Skaka inte mattor och andra föremål från balkong och fönster. Grannen under kanske har sitt fönster öppet.

 

Balkonglådor ska hängas på insidan.

Tänk på att inte mata fåglar från balkongerna eller i anslutning till huset.

Tänk på att om du använder gasolgrill, se till att slangen mellan behållaren och grillen inte kommer nära heta delar på grillen. Slangen kan då få värmeskador och börja läcka.

 

 

 

VÅRA GÅRDAR

Genom att visa hänsyn och omdöme på gården, kan vi alla njuta av vistelsen i det fria. Vår gemensamma utemiljö blir ännu trivsammare om vi verkligen använder uppställningsplatser som är avsedda för cyklar, mopeder/mc och bilar. Företaget Controlla hjälper oss med bevakning av detta, i och urlastning är självklart tillåtet, men annan parkering utanför egen parkeringsplats kan medföra böter. Katter och hundar ska vara under god uppsikt så att de inte stör eller förorenar på gångvägar och grönytor. Tänk på att du inte vet vem som är hundrädd. Terrassen disponeras fritt av föreningens medlemmar. Visa hänsyn till övriga som vistas på terrassen.

 

 

VÅRA GEMENSAMMA UTRYMMEN

Tillsammans ansvarar vi för förråd, tvättstuga, cykelrum och övriga gemensamma lokaler. Därför är det viktigt att vi förvarar våra saker i de utrymmen som har tilldelats oss och låter övriga utrymmen vara fria. Ordning och reda skapar trivsel och gör att fastighetsskötare lättare kan utföra sina sysslor.